Bijgetekend bij RTL

Jaïr Ferwerda gaat niet met Eva Jinek mee naar de NPO

18 januari 2024 12:02 | sterren | Door Esther Hut

© William Rutten

Jaïr Ferwerda ging voor Eva Jinek vaak op pad om verslag te doen van de landelijke politiek, maar nu Eva naar de NPO verhuist betekent dat nog niet dat Jaïr ook meegaat. Integendeel zelfs, want hij heeft bijgetekend bij RTL.

Dat vertelde hij eerder aan De Telegraaf.

Al bijgetekend bij RTL

Jaïr Ferwerda blijft lekker doen waar hij mee bezig was, want de politiek verslaggever is naast Jinek ook verslaggever voor Beau, Humberto en Renze.

Op de vraag wat hij vindt van het vertrek van Eva vindt laat hij weten: “Ik vind het een hele dappere zet van haar. Goed dat ze voor die inhoud gaat.” Ondanks dat Eva en Jaïr veel samen hebben gewerkt heeft ze hem (en andere collega’s) niet zelf ingelicht over haar vertrek bij RTL, zo laat Jaïr weten.

Dat de politiek verslaggever mee zou gaan naar de NPO is eigenlijk nooit echt sprake van geweest. “Ik was al druk bezig met de docu voor Videoland (over Caroline van der Plas) en ik heb recent bijgetekend bij RTL, dus voorlopig blijf ik nog bij RTL."

Eva Jinek

Eva Jinek maakte afgelopen september bekend dat ze aan de slag gaat bij de AVROTROS. Daar krijgt ze haar weer haar eigen talkshow, maar dan in de vooravond van maandag tot en met donderdag.

Meer over