Sinterklaas

Jamai Loman en Tooske Ragas schrijven eerste boek

24 oktober 2022 09:47 | sterren | Door Marjolein Vos

© Elvin Boer
Hoor wie schrijft daar kinderen? Het zijn Jamai Loman en Tooske Ragas. Ze hebben hun debuut gemaakt als schrijver van een eigen Sinterklaasboek. Loman en Ragas zijn de eerste twee schrijvers van de negentiende editie van de nationale Sinterklaasboeken, die jaarlijks bij supermarkten als PLUS, Hoogvliet en Deen verschijnen.

De derde schrijver wordt later bekendgemaakt.

'Leukste feestdag'

In een verklaring aan RTL Boulevard laat de zanger en presentator weten: "Ik heb nog nooit eerder een boek geschreven en ik vind het erg leuk om te ontdekken of dat iets is wat bij mij past. Hoe leuk is het dat je dan kan beginnen met het schrijven van een kinderboek over een van de leukste feestdagen van het jaar, Sinterklaas!" De naam van zijn boek is 'Sint is zijn ring kwijt!'. Het gaat over Doura en Thomas die de ring van Sinterklaas in de sneeuw vinden.

'Uniek kinderfeest'

Presentatrice, actrice en zangeres Ragas klom in de pen voor het boek 'Koen in mijn schoen'. Het verhaal gaat over Madelief die na de verhuizing van haar vriendje Koen niet meer in sprookjes en dergelijke wil geloven, behalve in de woorden van Sinterklaas. Ragas kon haar geluk niet op dat ze zoiets met Sinterklaas kon doen. "Ik vind het geweldig dat ik op deze manier een creatieve bijdrage mag leveren aan dit bijzondere en unieke kinderfeest."

Meer over