James May wil geen Top Gear doen zonder Jeremy Clarkson

23 april 2015 14:02 | sterren | Door Televizier

Top Gear-presentator James May wil het autoprogramma niet maken zonder Jeremy Clarkson. "Het zou lame zijn met een surrogaat-Jeremy."

James May gaat geen nieuwe Top Gear-reeks maken zonder Jeremy Clarkson, wiens contract niet is verlengd nadat hij een producer een klap zou hebben gegeven. De BBC wil graag verder met het autoprogramma en moet nu mogelijk niet één, maar drie nieuwe presentatoren zoeken.

James May

"Hammond en ik met een surrogaat-Jeremy zou niet werken. Dat zou lame zijn," zegt May tegen The Guardian. "Top Gear moet met ons drieën. Je kan niet zomaar een surrogaat-Jeremy erbij zetten en verwachten dat het doorgaat. Dat zou geforceerd zijn. Ik denk niet dat ze zo dom zijn dat ze dat proberen."

Jeremy Clarkson

May gooit de deur niet helemaal dicht: "Dit betekent niet dat ik nooit terug wil in Top Gear. We zouden met z'n allen terug kunnen keren. Misschien hebben we nu gewoon een pauze. Ik weet het niet." Of Jeremy Clarkson ooit nog kan terugkeren in het autoprogramma, is de vraag. BBC-baas Tony Hall vindt dat hij een grens heeft overschreden.

Lees ook:
De drie geschrapte Top Gear-afleveringen met Clarkson komen toch nog op tv.

Meer over