Jamie Grant over Flikken Maastricht

Twee seizoenen geleden had Jamie Grant al een gastrol in ‘Flikken Maastricht’, maar haar personage raakte in een coma. Nu is ze terug in de spannende serie.

Hoe is het om terug te zijn?

"Fantastisch. Ik begreep dat het publiek me graag terugzag en ik wilde zelf ook terugkomen natuurlijk. Ik wist al een beetje hoe het allemaal werkte, maar het was toch wat wennen om opnieuw een politieagente te spelen. Een echte uitdaging, omdat er veel heftige dingen gebeuren, bijvoorbeeld met ME-busjes, politiepaarden en honden. Fantastisch om te zien hoe dat allemaal werkt.”

Ben je zelf ook fan van de serie?

"Ik kijk vrij weinig televisie, dus ook Flikken Maastricht heb ik niet vaak gezien. Maar in het seizoen dat ik erin speelde, heb ik wel een paar afleveringen gezien. En ook daarna bleef ik wel af en toe kijken. Het was heel leuk om te zien hoe de serie zonder mij verder ging.”

Hoe is het om naar jezelf te kijken?

"Dat vind ik nog altijd heel gek. Daarnaast weet ik natuurlijk al wat er gaat gebeuren, omdat ik bij de opnames ben geweest. Maar dan nog zit ik op het puntje van mijn stoel. Dat komt omdat het heel goed gefilmd is.”

Heb je nog een band met Maastricht opgebouwd?  

"Ik heb er mijn opleiding gevolgd (de Toneelacademie), dus ik had al vier jaar in Maastricht gewoond. Maar het was wel heel leuk om weer terug te zijn in de stad. En door de serie heb ik nu ook delen van Maastricht gezien waar ik nog nooit was geweest.”

Wat is de kracht van Flikken?

"Het is bij deze serie niet zo dat er in één aflevering een verhaallijntje wordt opgelost. Het verhaal loopt door en je gaat als kijker meeleven met de personages. Mensen raken gehecht aan Wolfs en Eva.”

Wat heb je geleerd?

"Acteren in een serie als deze leer je niet op school. Het leukst vond ik het om stunts te mogen doen. Ik mag bijvoorbeeld in de lucht schieten en ga mee een gebouw binnen op zoek naar de dader. Dat is super spannend. Voor het schieten hebben we één dag les gehad. In het begin dacht ik nog: ik weet niet of ik dit wel wil. Het zijn toch akelige dingen, die pistolen. Maar het gaf op de één of andere manier wel een kick om te schieten. En zeker in de serie, met een politie-uniform aan, voelt het allemaal heel echt.”

In deze aflevering van Flikken Maastricht gaat de Limburgse politiemacht met Eva en Wolfs op zoek naar een jong meisje dat is verdwenen.

Reageren