Jan de Hoop 25 jaar bij het RTL Ontbijtnieuws

Jan de Hoop geniet al 25 jaar van een lekker ontbijtje op de redactie van RTL. Aan de grote hoeveelheid felicitaties is af te lezen dat de presentator nog altijd zeer geliefd is.

Jan de Hoop vertelt het dagelijkse ochtendnieuws al 25 jaar lang op een zeer vermakelijke manier aan de kijker. De leukste nieuwslezer van het land pak daarom flink uit en trakteerde de hele redactie op Maria kaakjes.

Feest

Voor Jan is het elke dag een feestje bij RTL. ''Ik ben trots dat ik al zo lang mijn bijdrage lever aan het RTL Ontbijtnieuws. Het is elke keer weer een feest om samen met de hechte redactie de nieuwsuitzendingen samen te stellen en te presenteren'', zegt Jan over zijn zilveren jubileum. Wie weet krijgt de presentator een rol in de jubileumuitzending van Ik Hou van Holland.

Twitter

Jan de Hoop ontvangt honderden originele en creatieve felicitaties via Twitter. De nieuwslezer is maar wat blij met alle positieve berichten. ‘’Ik ben ook dankbaar voor alle kijkers, het is leuk dat ze zo betrokken zijn. Ik krijg al veel felicitaties binnen via Twitter.’’

RTL Ontbijtnieuws

Harm Taselaar, hoofdredacteur van het RTL Ontbijtnieuws, is nog altijd lovend over Jan de Hoop. ‘’Ik vind Jan, naast een iconische presentator, ook een hele goede nieuwspresentator. Hij is in staat om op zijn geheel eigen wijze miljoenen mensen op een uitstekende wijze bij te praten. Als Jan het nieuws leest, komt het echt binnen. Je wilt naar hem kijken en je wilt naar hem luisteren. Hij informeert een kijker, Jan doet aan informatie-overdracht. En dat onderscheidt een goede nieuwslezer van een pratende pop.’’

Meligheid

Jan de Hoop en zijn RTL-collega's zijn elke ochtend vroeg in de weer om de meest opvallende nieuwsitems op een rijtje te zetten. In de afgelopen 25 jaar sloeg de meligheid na een lange nacht meerdere malen toe. De onderstaande video geeft dit feilloos weer.

Jan de Hoop maakt binnenkort een carrièreswitch en gaat aan de slag als postbode.

Reageren