Jan Joost van Gangelen kijkt geen live voetbal vanwege adhd

23 maart 2018 13:20 | sterren | Door Televizier

Sportpresentator Jan Joost van Gangelen (43) kijkt nooit meer live voetbal op zondagavond. In een interview met de Volkskrant vertelt Jan Joost dat hij sinds de diagnose adhd zoveel mogelijk prikkels wil voorkomen.

"Of het nou Rondo op Ziggo is, of Match of the Day, of Studio Voetbal; ik kijk het nooit meer live op zondagavond, want ik trek het niet. Op maandag on demand is prima," zegt Jan Joost in het interview. In 2007 “crashte” de presentator door oververmoeidheid. Hij kreeg daarna de diagnose adhd.

Tuinhuisje

De presentator zegt dat hij soms bijna ontploft en dan het liefst onder een steen kruipt. Hij probeert daarom zoveel mogelijk prikkels weg te nemen. Na 21.00 uur gaan de laptop, computer en tv steevast uit. “Ik neem ook nooit een telefoon mee naar bed,” zegt Jan Joost. In zijn vorige huis sliep hij om tot rust te komen vaak in het tuinhuisje. “Mijn vrienden noemden dat 'de paddentrek'. Er stonden een bed en een wc en dat was het, ik vond het heerlijk.”

De wereld draait door

Toch is adhd soms handig voor zijn werk. “Omdat ik geen filter heb, kan ik heel veel informatie binnenkrijgen en snel schakelen.” Als De wereld draait door hem zou vragen, zou Jan Joost het zeker doen. “Ook omdat ik benieuwd ben of ik het kan. Matthijs beheerst de kunst om in een paar minuten tijd per gast de essentie te raken en door te gaan. Dat staat me aan: als een adhd-bij van bloem naar bloem vliegen.”

Lees ook: Jan Joost van Gangelen en de Johan Cruijff Schaal.

Meer over