Jan Keizer viert het leven zonder prostaat

2 januari 2017 13:24 | sterren | Door Televizier

© YouTube/CNR Music

Jan Keizer overleefde vorig jaar een agressieve vorm van prostaatkanker en begon 2017 met goed nieuws: hij is schoon verklaard.

De Volendamse zanger vertelt in de Telegraaf hoe hij de laatste maanden van het jaar in stress heeft geleefd toen zijn lot nog onduidelijk was.

Prostaat verwijderd

Begin oktober verwijderden artsen in het Duitse Gronau noodgedwongen zijn prostaat. De ingreep verliep voorspoedig, maar het was afwachten of daarmee de kanker het hoofd was geboden. De onzekerheid sloeg bij Jan op z'n stembanden: hij was door de stress een deel van z'n stem kwijt. 

Bloedwaarden

Vlak voor de jaarwisseling bleken zijn bloedwaarden dermate positief dat hij schoon werd verklaard. Dat was een ommekeer voor Keizer: "Er is zoveel stress van me afgevallen. Het is toch een heerlijk gevoel als je nu zeker weet dat alles weer in orde is.”

Overleven

Het is niet de eerste fysieke tegenslag die de voormalig BZN-voorman treft. Eerder onderging hij een zware hartoperatie en hij werd ook behandeld voor problemen met zijn nieren en blindedarm. Het maakt de 67-jarige zanger vooral nuchter: "Ik heb het allemaal ondergaan en overleefd. Mij krijgen ze er niet meer onder en ik wil er nog heel wat jaren aan vast plakken. Maar ja, je beseft natuurlijk wel dat je het grootste deel van je leven al achter de rug hebt."

Meer over