Niet op zijn gemak

Jan Kooijman werd niet gelukkig van aandacht en succes door rol in GTST

16 december 2022 14:01 | sterren | Door Marjolein Vos

© Linelle Deunk
Acteur, danser en presentator Jan Kooijman voelde zich niet altijd op zijn gemak met alle aandacht die hij kreeg door zijn carrière. Hij doelt hiermee op alle ogen die op hem waren gericht als Danny de Jong in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Dat vertelt hij in de nieuwe editie van het magazine Winq, dat vanaf vrijdag te koop is.

Geen geklaag

"Ik klaag daar niet over, want ik heb er toen bewust voor gekozen en ik heb daar geen moment spijt van", vertelt de acteur die van 2009 tot 2012 de schoenen vulde van Danny de Jong. Maar inmiddels heeft het hem wel doen beseffen dat hij meer op zijn gemak is bij het maken van kleinere programma's. Zo is hij al een paar jaar te zien in het programma Hij, zij, hen, dat eerst Hij is een Zij heette.

Generatie

Waar Jan blij van wordt is dat de nieuwe generatie hem niet meer kent als acteur in GTST. "Als ik nu word aangesproken op straat of in de sportschool, dan is het vooral vanwege de films die ik daarna maakte. Verliefd op Ibiza, Hartenstraat en Misfit 2 staan op grote streamingplatforms. Zeker Ibiza is een soort cultklassieker waar nog zoveel mensen plezier aan beleven."

Meer over