'Intellectueler werk'

Jan Kooijman wil serieus genomen worden

6 oktober 2020 09:05 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Jan Kooijman staat al jaren te boek als knappe hunk in publieksfilms en series, maar de 39-jarige acteur, danser en presentator verlangt naar meer diepgang.

Jan deelde zijn worstelingen met typecasting in De Perstribune op NPO Radio 1.

Worsteling

Jan schitterde de laatste jaren in filmhits als Verliefd op Ibiza, Verliefd op Cuba en Alles is zoals het zou moeten zijn, stuk voor stuk producties waar de nadruk met name op zijn looks ligt. Inmiddels is Jan toe aan meer diepgang: "Ik zou het te gek vinden om ook in andersoortige dramaseries of misschien kleinschaligere films te spelen."

Plekje

Dat dit nog niet echt gebeurt, ligt volgens de multigetalenteerde Jan ook aan het feit dat mensen niet helemaal weten wat ze met hem aan moeten: "Ik beschouw mezelf het meest als acteur, maar aan de andere kant voel ik me ook overal een beetje tussen vallen. Want ik ben geen danser meer, maar wel heel lang geweest. Dus voor veel acteurs ben ik nog steeds een danser maar als ik televisie maak word ik ook heel vaak gezien als een acteur die televisieprogramma’s maakt. Dus ik voel me heel vaak niet op mijn plek."

Meer over