Jan Mulder getroffen door beroerte

6 juni 2016 09:26 | sterren | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Jan Mulder ontbrak eind maart bij de diverse eerbetonen aan Johan Cruijff. De voetbalkenner bleek uitgerekend die dag zelf een TIA gehad te hebben.

Jan vertelde zondag voor het eerst over zijn lichte beroerte in het NPO Radio 1-programma De perstribune.

DWDD

Jan had in zijn tijd als profvoetballer nog met Cruijff gespeeld en was al backstage bij De wereld draait doorklaar om Johan te gedenken toen hij ineens niet lekker werd. Mulder werd slap, begon te braken en had moeite met praten. Alle reden om hem direct naar het nabijgelegen VU ziekenhuis te vervoeren waar de diagnose gesteld werd.

Geen angst

Terugdenkend aan het incident, herinnert Mulder zich vooral dat hij niet bang was: "Eng was het niet. Ik voelde me heerlijk, ik voelde me goed. Het schijnt ook zo te zijn dat als je verdrinkt, dat gevoel. Een soort morfine. Ik vond het helemaal niet onprettig. Ik had wel het idee: 'dit was het eind', maar daar had ik me mee verzoend."

Bizar

Dat bleek mee te vallen: artsen dienden bloedverdunners toe en inmiddels is Mulder weer zo goed als de oude. Maar als hij niet zo dicht bij een ziekenhuis was geweest, had het heel anders af kunnen lopen. Die dag zou hij eigenlijk gewoon alleen thuis in Groningen zijn. Jan noemt het dan ook een bizarre gedachte dat hij er door de dood van Johan nog is.

Meer over