Na de zomer

Jan Slagter pleit voor tv-comeback Matthijs van Nieuwkerk

7 juni 2023 00:04 | sterren | Door Jef Willemsen

© BNNVARA/Annemiek van der Togt
Jan Slagter ziet geen bezwaren tegen een tv-comeback van Matthijs van Nieuwkerk. De MAX-baas wil de gevallen presentator een podium bieden om zijn kant van het verhaal te doen.

Slagter liet zich bij RTL Boulevard al ontvallen dat hij contact onderhoudt met Matthijs van Nieuwkerk. Het BNNVARA-icoon raakte eind 2022 in opspraak na publicaties in De Volkskrant over zijn vermeend wangedrag achter de schermen. bij DWDD.

NPO blokkeert

Slagter zou Matthijs graag interviewen bij MAX en ook Van Nieuwkerk zelf is bereid openheid van zaken te geven. Struikelblok voor nu is de NPO. De zendergroep wil pas toestemming verlenen nadat het algemene onderzoek naar misstanden bij de publieke omroep is afgerond. De verwachting is dat de commissie nog voor het eind van de zomer met conclusies en aanbevelingen komt. 

Geen omroep

Als het aan Jan Slagter ligt is het voorgestelde interview met Matthijs de eerste stap om hem weer mee te laten draaien op de Nederlandse televisie. Voorlopig is Van Nieuwkerk aan geen enkele omroep verbonden, eind november legde hij al zijn werkzaamheden neer en vertrok hij bij broodheer BNNVARA.

Meer over