'Bijzonder voetballied'

Jan Smit componeert lied voor Keuken Kampioen Divisie

5 September 2020 10:13 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot Twitter
Jan Smit blijkt naast zanger, presentator en voetballiefhebber ook nog eens componist. De Volendammer is mede-verantwoordelijk voor het officiële Keuken Kampioen Divisie-lied.

De Champions League heeft een hymne, de Europa League heeft ook een eigen lied, waarom de Keuken Kampioen Divisie niet? Met die gedachte kreeg Smit de opdracht een speciaal nummer te componeren.

FOX Sports

Jan Smit ging samen met de Marcel Fisser band aan de slag. Ook Keuken Kampioen Divisie-spelers Robert Mühren, Frank Korpershoek en Ralf Seuntjens leverden ondanks hun zelfbenoemde a-muzikaliteit een bijdrage aan wat Smit een "eervolle uitdaging" noemt. Er hangt veel vanaf, het instrumentale nummer wordt vanaf heden gespeeld bij elke Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd op FOX Sports. 

Tekst en muziek

De hymne mag dan instrumentaal zijn, er is wel degelijke tekst geschreven voor het erelied van de Eerste Divisie. In de promovideo zijn de lyrics voor het muziekstuk te ontwaren. De kraker bevat gouden regels als: "De voetbalavond kan beginnen / met routinier of nieuw talent / Als je je cluppie weer ziet spelen/ Ben je trots, 't is jouw moment. De Keuken Kampioen Divisie / Het maakt niet uit voor wie je bent / De Keuken Kampioen divisie / Daar word je elke week verwend". 

Meer over