Jan Smit moest flink wennen aan beroemdheid

Jan Smit had in de begindagen van zijn loopbaan flinke moeite om te wennen aan beroemd zijn. Dat onthulde de zanger op de bank aan Linda de Mol tijdens haar talkshow Linda's Zomerweek.

Volgens Jan (28) werd het nadat hij in 2005 zowel in Nederland als Duitsland overal bekend was, hem even teveel. 

Jan Smit was angstig

De voortdurende aandacht van fans, met name schreeuwende meisjes, zorgde er voor dat Jan enige tijd het liefst zo min mogelijk in de openbaarheid kwam. Dit vermijdingsgedrag werd zelfs zo erg dat hij op den duur helemaal niet meer buiten de deur wilde komen. Zelfs een simpele boodschap doen zag hij al als een opgave. Om dit probleem het hoofd te bieden, ging Jan korte tijd in therapie. Inmiddels is hij naar eigen zeggen volledig de oude, helemaal zichzelf en gelukkiger dan ooit. 

Jan werkte in de speelgoedwinkel

Naast deze onthulling, vertelde Smit ook dat zijn ouders hem nooit anders hebben behandeld, hoe succesvol hij ook werd. Als hij als jonge tiener na een slopende Duitse toernee terugkwam in Volendam, kreeg hij één dagje rust maar de volgende ochtend vroeg werd Jan geacht weer volop aan de slag te gaan. Jan moest zelfs van zijn ouders een "gewoon" baantje te zoeken om te ervaren hoe het is écht te werken. Zo kwam het voor dat de hitzanger, met miljoenen verkochte platen in de Benelux, prijsstickertjes stond te plakken in de plaatselijke speelgoedwinkel á 3 euro per uur.

Reageren