En Cornald dan?

Jan Smit stopt als Nederlandse commentator van het Eurovisie Songfestival

22 februari 2024 12:54 | sterren | Door Janine van Rooden

© AVROTROS

Jan Smit kan een nieuwe functie aan zijn cv toevoegen, maar moet er ook eentje schrappen...

De zanger en presentator wordt radio-dj bij Sterren NL, maar legt zijn werk als Nederlandse commentator van het Eurovisie Songfestival neer.

Radio-dj

Vanaf 2 maart is Jan iedere zaterdag van 15:00 tot 17:00 uur met de nieuwe show Muziekfeest op de radiozender te horen. Hij draait hierin Nederlandse hits, maar ook veel livemuziek uit Muziekfeest op het Plein en Muziekfeest van het Jaar. Die evenementen zijn de zanger niet onbekend, want hij presenteert deze én treedt er jaarlijks op.

Lees hier alles over

Commentator

In het persbericht laat de zanger en presentator weten er heel veel zin in te hebben, maar hij heeft ook nog ander nieuws te melden. "Aan mijn carrière bij AVROTROS mag ik een nieuw hoofdstuk toevoegen. Die van commentator bij het Eurovisie Songfestival sluit ik af. Ik heb vorig jaar intern al aangegeven dat ik mijn Songfestival-werkzaamheden neer zou leggen. Dit geeft me de ruimte om nieuwe muzikale dingen te doen, zoals nu dus een eigen radioshow te maken!"

Cornald Maas?

Of Cornald Maas er daarom tijdens het komende liedjesfestijn alleen voor staat is nog even de vraag. AVROTROS heeft het namelijk nog nergens over een opvolger. Een logische partner voor de commentator zou Sander Lantinga zijn. Hij stond Cornald al eens bij toen Jan de presentator van het Songfestival in Nederland was. 

Meer over