Bij zijn geboorte

Jan Versteegh is slechthorend na hersenbloeding

10 september 2019 10:16 | sterren | Door Televizier

© William Rutten
Jan Versteegh is slechthorend. Door een hersenbloeding bij zijn geboorte hoort de presentator van Lingo met één oor zo'n 80 procent en met de andere heel weinig.

Jan kwam met dit nieuws tijdens een bijeenkomst voor dove en slechthorende kinderen. Tegenover de camera's van Shownieuws zei Jan: “Ik heb een hersenbloeding gehad vlak na mijn geboorte en ik heb eigenlijk heel veel mazzel gehad. Er kan van alles gebeuren als je dat krijgt en ik ben gewoon heel slechthorend geworden.”

Tafelschikking

Met zijn linkeroor hoort Jan 80 procent van wat er om hem heen gebeurt en met zijn rechteroor slechts 20 procent. Desondanks zegt de SBS-presentator weinig tot geen last van zijn handicap te hebben. Wel houdt hij er rekening mee door tijdens etentjes aan een bepaalde hoek van een tafel te gaan zitten. "Ik zit graag rechts van mensen, zodat ik er met het goede oor naartoe zit.”

Lingo en Echt Waar?!

Jan Versteegh is sinds dit tv-seizoen dagelijks bij SBS 6 te zien met het spelletje Lingo. Ook presenteert hij Echt Waar?! waarin hij samen met Leo Alkemade en Soundos El Ahmadi te zien is. Naar de eerste aflevering van dat laatste programma keken zaterdag 830.000 kijkers. 

Meer over