Janice Dickinson: Bill Cosby heeft mij verkracht

Bill Cosby wordt ervan verdacht meerdere jonge meisjes seksueel te hebben misbruikt. Voormalig supermodel Janice Dickinson is naar eigen zeggen ook slachtoffer van de komiek.

Bill Cosby is in de afgelopen maand meerdere keren beschuldigd van seksueel misbruik. De 77-jarige komiek zou in de jaren tachtig diverse jonge meisjes hebben verkracht, onder wie America's Next Top Model-jurylid Janice Dickinson.

Bill Cosby 

Bill Cosby zou Janice Dickinson in 1982 hebben uitgenodigd om haar een rol aan te bieden in de mateloos populaire serie The Cosby Show. Volgens het voormalig supermodel had de komiek andere plannen, hij had stiekem een pilletje in haar drinken gedaan. "De volgende ochtend werd ik wakker zonder mijn pyjama aan en met sperma tussen mijn benen", meldt Janice Dickinson aan Entertainment Tonight.

Janice Dickinson 

Janice Dickinson vertelt dat ze zeker weet dat Bill Cosby haar heeft verkracht. "Het laatste wat ik me kon herinneren was Bill Cosby die zijn badjas liet zakken en bovenop me klom."

Seksueel misbruik

Janice Dickinson beschreef in haar boek No Lifeguard On Duty, dat ze in 2002 uitbracht, hoe Bill Cosby haar na een etentje naar zijn hotelkamer probeerde te lokken. Ze zegt nu dat ze het ware verhaal destijds niet kon vertellen, omdat zijn advocaten daar een stokje voor staken. In 2006 noemde ze hem in een interview met Howard Stern een "slechte man die op kwetsbare vrouwen jaagt".

Netflix 

Bill Cosby ligt momenteel zwaar onder vuur in de Verenigde Staten. Netflix zou 28 november de nieuwe show van Bill Cosby lanceren, maar door alle beschuldigingen vindt de streamingdienst het niet gepast om het programma beschikbaar te stellen. "We stellen de lancering van de nieuwe stand-up comedy-show Bill Cosby 77 voorlopig uit", aldus een zegsman van Netflix.

Bill Cosby is te zien in het eerste seizoen van NCIS: New Orleans. De serie ging dinsdag in première in Nederland.

Reageren