Janine Abbring (36)

Presentatrice en zangeres: "Ik heb precies één giraffe gezien. Achter een hekje."

Hoe heb je je voorbereid? 

"Een paar weken voor vertrek heb ik in blinde paniek een e-reader en een stapel praktische kleding aangeschaft. Ik heb me altijd verbaasd over kandidaten in eerdere seizoenen van WIDM die elke uitzending weer iets anders trendy’s aanhadden. Sommigen (vooral vrouwen) kleedden zich halverwege de aflevering ook nog om! Hadewych Minis zag er steeds fantastisch uit. Hoe deed die vrouw dat? Die moet de maximaal toegestane twintig kilo bagage ruimschoots hebben overschreden."

Je moest Zuid-Afrika voortijdig verlaten nadat je bij een duik je rug brak. Hoe kijk je daarop terug?

"Ik heb precies één giraf gezien. Achter een hekje. Ik kan je nu wel alles vertellen over het zorgsysteem in Zuid-Afrikaanse ziekenhuizen en wat het Afrikaanse woord is voor washandje: waslappie. Maar als ze me opnieuw zouden vragen, zou ik toch weer meedoen. Alles was uitvoerig gecheckt. Er werden geen onnodige risico’s genomen. Het is een heel integer programma."

 Wat was het leugentje tegenover vrienden en familie over waar je naartoe was?

"Ik was zogenaamd op vakantie in Frankrijk. Dat was ik ook van plan voordat ik te horen kreeg dat ik mee mocht met WIDM. Toen mijn vader na het ongeluk halsoverkop naar me toe moest vliegen, riep hij dan ook in een soort lichte paniek dat ik in Bordeaux in het ziekenhuis lag. Die locatie heeft nog maandenlang de ronde gedaan in kranten en op internetfora over het programma."

Reageren