Janine Abbring stopt met Vroege Vogels vanwege Zondag met Lubach

13 April 2015 18:51 | sterren | Door Televizier

© Leendert Jansen - VARA

Janine Abbring stopt na dit seizoen met het natuurprogramma Vroege Vogels op radio en tv. Ze stort zich helemaal op de eindredactie van Zondag Met Lubach.

Janine Abbring kiest ervoor om zich volledig te richten op de satirische nieuwsshow Zondag Met Lubach, waarbij ze vanaf de pilotfase als freelance eindredacteur betrokken is. Daarom vertrekt ze bij Vroege Vogels, op de radio en op tv.

Vroege Vogels

Janine vindt het heel erg dat ze weggaat bij Vroege Vogels. "Ik heb er letterlijk nachten van wakker gelegen; het voelde als kiezen tussen twee liefdes," vertelt de presentatrice. "Bij Vroege Vogels ligt ook absoluut mijn hart, ik ga mijn co-presentator Menno Bentveld verschrikkelijk missen."

Zondag met Lubach

Toch moet Janine een keuze maken. "De kans om een nieuw programma als Zondag Met Lubach te maken wil ik niet laten schieten. En een combinatie is helaas niet mogelijk," legt ze uit. Tot nu toe zijn er twee korte reeksen van Zondag Met Lubach uitgezonden, maar dit najaar volgt een langere reeks. Het maken daarvan zal dus niet samengaan met de presentatie van Vroege Vogels.

VARA

De VARA laat weten: "Wij vinden het heel jammer dat Janine stopt bij Vroege Vogels. Met haar verliezen we een echte natuurvrouw, betrokken en maatschappelijk geëngageerd. We waren nog graag met haar doorgegaan. Maar we wensen haar uiteraard heel veel succes met Zondag Met Lubach."

Janine Abbring

Janine brak door als Jakhals bij DWDD en presenteert sinds 2011 Vroege Vogels. Ze was al de derde presentatrice aan de zijde van Menno Bentveld. Van 2007 tot 2010 deed Menno de presentatie samen met Andrea van Pol, in 2010-2011 één seizoen met Lisa Wade en sinds 2011 met Janine. De opvolger van Janine is nog niet bekend.

Arjen Lubach

Janine Abbring en Arjen Lubach zijn al jarenlang bevriend. Ze kennen elkaar uit hun geboortestad Groningen en scoorden in 2001 onder de pseudoniemen Tido en Slimme Schemer een dikke hit met het nummer Jelle, een parodie op Eminems Stan. Tijdens Wie Is De Mol, waarin Janine een ruggenwervel verbrijzelde met een sprong van een rots, was Arjen haar vertrouwenspersoon. Arjen deed eerder ook al mee aan Wie Is De Mol en presenteerde de talkshow Moltalk.

Lees ook:
Farao Arjen Lubach wordt besproken in de Tweede Kamer.

Meer over