Geen foute cellen meer

Janny van der Heijden aan melanoom in gezicht geopereerd

8 februari 2023 15:19 | sterren | Door Tessa Kok

© Wesley de Wit/MAX

Janny van der Heijden, jurylid van Heel Holland Bakt, laat in haar column ‘Nouveau’ weten dat ze is geopereerd aan een melanoom bij haar neus.

Slecht nieuws

Janny zag het slechte nieuws al aankomen, toen de uitslag van het pathologisch onderzoek erg lang op zich liet wachten. Daarnaast ging het belletje rinkelen toen de hechtingen van de verwijderde moedervlek opensprongen. Toen het telefoontje eindelijk kwam, was dat geen goed nieuws. Er werd gemeld dat het om een melanoom ging en dat Janny opnieuw een operatie zou moeten ondergaan.

Huidtransplantatie

De operatie is inmiddels achter de rug. Janny geeft aan dat er een huidtransplantatie vanuit haar nek is gedaan. Op haar neus zijn geen foute cellen meer te vinden en de wonden zijn nu volop aan het herstellen. De Heel Holland Bakt fijnproever geeft aan dat ze er de volle vertrouwen in heeft dat het hierbij blijft.

Vertrouw op je gevoel

In haar column legt van der Heijden de nadruk op het vertrouwen op je gevoel. Ze benadrukt hoe belangrijk het is om signalen van een melanoom in de gaten te houden en om je gevoel te volgen. Ze beschrijft in haar stuk hoe het verhaal van de vlek op haar neus in de eerste instantie werd weggewuifd door de huisarts. Doordat ze weken later aandrong op een doorverwijzing, werd pas echt actie ondernomen. 

Voeding en ons brein

Janny is vanaf deze week op televisie te bewonderen met de zesdelige serie Voeding en ons brein. De eerste aflevering wordt op vrijdag 10 februari om 16.15 uur uitgezonden bij MAX op NPO 1.

Meer over