Jasmine Sendar over Malaika

Jasmine Sendar speelt zuster Luciel in de nieuwe RTL 5-soap Malaika. De soap gaat over het lief en leed van de medewerkers van zorgcentrum Malaika. Naast zuster is Luciel ook nog een stoere motorchick.

Je speelt verpleegster Luciel. Wat voor type is zij?  

"Luciel is een stoere motorchick. Ze is een thrillseeker en houdt van extreme sporten. Anderzijds is ze ook heel betrokken bij haar patiënten. Soms iets te, waardoor haar sociale leven er een beetje onder lijdt. Vooral haar vriend is hier niet blij mee en dat geeft af en toe flink wat problemen. Ik ben heel blij met mijn karakter. Luciel is een leuk personage om te spelen.”

Kon je al motor rijden?

"Nee, ik moest op de motor ­rijden terwijl ik nog aan het ­lessen was. Dat ging weleens mis. De motor sloeg vaak af of ik wilde heel stoer wegrijden, maar vergat dan om het contact aan te zetten.”

Het is alweer een tijdje geleden dat je in ONM speelde. Heb je het gemist om in een soap te spelen?

"Ja, al heb ik na ONM nog wel in andere producties gespeeld, zoals de Vlaamse serie Oud ­België en de jeugdserie Spangas. Verder heb ik de laatste jaren gepresenteerd en gezongen in de meidengroep Fourlicious. Wat dat betreft ben ik een entertainer in de breedste zin van het woord. Maar acteren is echt mijn passie, dus ik vind het te gek dat ik dat weer mag doen. Het voelde weer heel snel vertrouwd om voor de camera te staan. Het gevoel dat je lekker aan het acteren bent en je helemaal niet bewust bent van de camera’s. Bovendien kende ik al een aantal acteurs met wie ik eerder heb gespeeld, zoals Curt Fortin (Mike) en Sjoerd Dragtsma (Sander). Dat maakt het ook een stuk makkelijker. Alles gebeurt in een snel tempo. Dat vind ik heel prettig en dat ben ik ook wel gewend door Goudkust en ONM.”

Ben je blij met het resultaat van de soap?

"Ja, ik ben apetrots. Het is heel spannend hoe alles er daadwerkelijk uitziet. Vooral de opnames op locatie vond ik erg leuk, lekker buiten, niet in een muffe studio. Het werd ook wel weer tijd voor een nieuwe soap, nu Goudkust en ONM zijn verdwenen. In Amerika heb je talloze soaps en series, waarom zou dat in Nederland niet kunnen?”

Wat gaan we nog van je zien?

"Ik hoop veel. Ik heb leuke ­dingen mogen doen als De Grote Vakantieshow (SBS 6), het promoten van Curaçao, en hopelijk ook meerdere seizoenen van Malaika. En ik speel momenteel ook een ordinair typetje in Zo: Raymann en geef nog steeds les aan jongeren. Ik hoop dat ik dit allemaal mag blijven doen.”

Reageren