Jay Leno mag door met eigen autoprogramma

Jay Leno's Garage blijft nog een jaartje langer open. Kabelzender CNBC heeft een tweede seizoen van het komische autoprogramma besteld.

Na zijn vertrek bij The Tonight Show leken Jay Leno's dagen op televisie geteld, maar daar dacht CNBC anders over.

Jay Leno's Garage

In 2014 mocht Jay van de zender de eerste reeks Jay Leno's Garage maken. De opzet is simpel: zet Jay in de mooiste, nieuwste en meest interessante auto's en je hebt al snel goede televisie. Het programma komt voort uit een webserie die Leno jarenlang maakte toen hij de Tonight Show nog presenteerde, maar het bleek op TV ook goed te scoren. Volgens CNBC trok een nieuw programma in haar eerste seizoen nog nooit zoveel kijkers, gemiddeld zo'n 598.000. 

Seizoen 2

Logisch dus dat CNBC trek heeft in meer. Jay mag weer aan de bak in 12 afleveringen van 45 minuten waarin hij wederom oldtimers, scheurijzers en racemonsters bestijgt. Ook gaat hij meer aandacht besteden aan de vaak ondoorzichtige werking van de autoverzamelaarsmarkt. Het tweede seizoen staat gepland voor komend voorjaar.

Autogek

Jay Leno heeft er nooit een geheim van gemaakt van auto's te houden. De schatrijke grappenmaker heeft zelfs een complete vliegtuighangar laten verbouwen tot garage voor zijn 140 auto's en 93 motoren. Deze "garage" is voorzien van computergestuurde klimaatcontrole  en een volledig uitgeruste workshop om de kostbare voertuigen in perfecte staat te houden. "De Tonight Show was werk," zei Jay in 2014 in een interview: "Maar auto's zijn een obsessie."

Toch is Jay nooit te beroerd in te vallen op z'n vorige werk... 

Meer over:

Reageren