JayJay Boske geschrokken van kritiek na Expeditie Robinson

21 oktober 2016 13:51 | sterren | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Eén van de meest veelbesproken Expeditie Robinson deelnemers is JayJay Boske. De ex-rugbyprof krijgt online heel wat kritiek en daar heeft hij het soms best moeilijk mee.

Competitief, aanwezig, een haantje...Zomaar wat termen waarmee Boske (30) omschreven werd door zijn mede-expeditieleden. Toch was hij zelf niet zo bewust van hoe hij in de groep lag, tot hij massaal werd weggestemd. In gesprek met De Telegraaf vertelt JayJay dat de ervaring hem niet in de koude kleren is gaan zitten.

Wedstrijd

Als rasechte sportman ziet JayJay alles als een wedstrijd, dus ook Expeditie Robinson: "En dan doe ik letterlijk alles om te winnen. Sommige mensen dachten daar anders over. Ik neem dat niemand kwalijk, soms mezelf een beetje. Die lelijke kant komt dan naar boven. Ik heb het nooit volledig door gehad, maar het is ook een deel van wie ik ben. Het is een kant waarvan ik jaren geleden afscheid heb genomen, samen met de topsport.”

Schaamte

JayJay heeft naar eigen zeggen moeite de afleveringen terug te zien: "Ik vermijd het een beetje, het is moeilijk om te zien hoe het team zich tegen me keert, dat is helemaal niet leuk om te zien. Vooral niet omdat ik nu nog een heleboel mensen goed spreek. Maar ze hebben het spel goed gespeeld."

Social media

Ook door kijkers krijgt JayJay de wind van voren, op twitter en andere social media steken fans van het programma hun ongenoegen niet onder stoelen of banken. Dat komt behoorlijk had aan: "Ik word op sociale media gewoon afgemaakt, mensen zeggen nare dingen. Ik zal er nooit over klagen, want ik zat daar met Dave Roelvink en die heeft veel erger over zich heen gekregen. Maar het was de eerste keer dat ik het mee maakte, dat is wel heftig."

Slapeloze nachten

Boske had zelfs slapeloze nachten door de negativiteit, maar kan voor steun rekenen op Dave en zijn goede vriend en medekandidaat Alex, beter bekend als Kraantje Papie. “Dan bel ik Dave even en dan ben ik weer oké.”

Meer over