Jennifer Hoffman over Dokter Tinus

De 31-jarige Jennifer Hoffman speelt in de SBS 6-serie ‘Dokter Tinus’ de dorpsjuf op wie huisarts Martinus (Thom Hoffman) een oogje heeft. Ze vertelt waarom ze zo graag wilde meewerken aan de serie.

Jennifer Hoffman praat in superlatieven over haar nieuwste project Dokter Tinus. "Ik wilde heel graag meewerken aan deze serie", vertelt ze. "Ten eerste omdat het door drie topregisseurs wordt gemaakt en ten tweede omdat de cast geweldig is. Ik wist dat Thom Hoffman zou meedoen en dat leek me wel wat: Hoffman & Hoffman in een serie.”"

Ontluikende romance

De actrice en haar charmante tegenspeler zijn overigens geen familie. Jennifer speelt juf Lisa, kandidaat-raadslid van het fictieve dorpje Wourkem en de enige vrouw die het hart van de sociaal gehandicapte dokter Martinus sneller doet kloppen. "Vanaf het begin hebben ze een rare relatie met elkaar. Het is niet het geijkte liefdesverhaal. Tinus en Lisa herkennen iets in elkaar, zonder te snappen wat het is. Ze vinden elkaar leuk, maar weten niet waarom.” 

Stadsmeisje op platteland

Het zijn soms lange draaidagen in het oude vestingstadje, maar Jennifer geniet er met volle teugen van. "Woudrichem is zo ontzettend mooi", verzucht ze. "Ik voel me er wel thuis. De dorpsbewoners zijn apetrots dat we er opnemen, ze figureren allemaal in de serie en komen steeds praatjes maken. Ik vind het helemaal geweldig om hier te zijn." 

Pieken wanneer het kan

Tijdens de opnames is echter geen ruimte om een praatje te maken. "De draaiperiode bij series is langer dan bij films, maar het grote probleem met series is dat er altijd te weinig tijd en geld is. Daardoor is de snelheid waarmee het gemaakt wordt, veel hoger", aldus de blondine, die eerder te zien was in de series Westenwind, Spoorloos Verdwenen en Verborgen Gebreken. "We draaien in vijf dagen tijd één aflevering. Dat lijkt misschien veel, maar dat is het echt niet.

Achter de schermen

Hoewel acteren haar voorkeur heeft, sluit ze ook een nieuwe presentatieklus niet uit. "Het programma moet dan wel bij me passen. Passion For Fashion en Topstylist: Home Edition vond ik leuk, maar waren toen niet echt iets voor mij”, zegt ze over de twee programma’s die ze eerder voor Net 5 presenteerde.

"Ik heb net een stage als productieassistent gedaan. Dat is mijn plan B. Ik ben 31 jaar en er is steeds minder werk voor acteurs. Tot nu toe ben ik altijd bezig geweest en volgens mij heb ik het goed gedaan, maar je weet nooit zeker of je zo kunt blijven doorgaan. Ik ben gewoon realistisch.”

Reageren