Jeremy Clarkson keert terug bij BBC met Have I Got News For You

8 april 2015 15:22 | sterren | Door Televizier

Jeremy Clarkson is door de BBC ontslagen bij Top Gear, maar mag toch eenmalig Have I Got News For You presenteren, het Britse origineel van Dit Was Het Nieuws.

Het gerucht ging al eerder, maar nu heeft de BBC het officieel bevestigd: Jeremy Clarkson is op 24 april gastpresentator van Have I Got News For You, de satirische nieuwsquiz waarop het Nederlandse Dit Was Het Nieuws is gebaseerd.

Have I Got News For You

"Jeremy's contract voor Top Gear is niet verlengd, maar hij is niet verbannen van de hele BBC," legde een woordvoerder van de omroep uit. Clarkson was al een paar keer eerder te zien als gastpresentator van Have I Got News For You. Bij een van die keren baarde hij opzien door een pen naar een van de panelleden te gooien en hem daarmee te verwonden.

Ontslag

Jeremy Clarkson werd vorige maand ontslagen als presentator van Top Gear, omdat de BBC na eigen onderzoek had vastgesteld dat hij een 'grens heeft overschreden': Clarkson zou producer Oisin Tymon een klap hebben gegeven. De politie besloot geen onderzoek te doen naar de zaak, omdat Tymon geen aangifte heeft gedaan.

Lees ook:
De column van Peter van der Vorst over Jeremy Clarkson.

Meer over