Jeremy Clarkson ligt zwaar onder vuur

De BBC heeft onderzoek gedaan naar de controversiële opmerkingen van Jeremy Clarkson in het autoprogramma Top Gear.

Jeremy Clarkson ging eerder dit jaar publiekelijk diep door het stof na een racistische uitspraak. De presentator van autoprogramma Top Gear kreeg van de BBC een laatste waarschuwing. Vervolgens is intern verder onderzoek gedaan naar Jeremy en de show, meldt de Daily Mail. 

Top Gear

De Top Gear-collega’s van Jeremy Clarkson, waaronder presentatoren James May en Richard Hammond, werden gevraagd naar hun mening over Jeremy. 

Werkklimaat

De zendertop wil ook details weten over het werkklimaat van het programma. De BBC is benieuwd of medewerkers bang zijn om melding te maken, als ze een beledigende uitspraak van de presentatoren zouden waarnemen. 

Onderzoek

Het onderzoek ging in juni van start en duurde tussen de vier en zes weken. Met het rapport in de hand ging de uitvoerende naar de productie van het programma om ervoor te zorgen dat er actie ondernomen zou worden tegen Jeremy Clarkson. De precieze uitkomst van het rapport en de daaropvolgende sancties zijn nog onbekend. 

Ontslag

The Guardian meldt dat Danny Cohen, zenderbaas bij de BBC, al eerder stappen ondernam om Jeremy Clarkson te ontslaan. Volgens de presentator is dit pure onzin. 

Mocht Top Gear verdwijnen kunnen de autoliefhebbers hun hart altijd nog ophalen in het nieuwe autoprogramma RTL Autovisie.

Reageren