Jeremy Clarkson niet vervolgd door politie

7 april 2015 13:37 | sterren | Door Televizier

Jeremy Clarkson krijgt geen politie achter zich aan nu hij een Top Gear-producer zou hebben geslagen. De politie meldt dat niemand een klacht heeft ingediend.

Jeremy Clarkson werd vorige maand ontslagen als presentator van Top Gear, omdat de BBC na eigen onderzoek had vastgesteld dat hij een 'grens heeft overschreden': Clarkson zou producer Oisin Tymon een klap hebben gegeven. De politie stopt nu met het onderzoek naar het incident, meldt de BBC.

Geen aangifte

De politie van North Yorkshire deed 'routine-onderzoek' na de mediarel over Clarkson. Maar omdat Oisin Tymon geen aangifte heeft gedaan, gaat het onderzoek niet meer verder. De producer heeft het indicent overigens ook niet zelf bij de BBC gemeld: dat deed Clarkson.

Top Gear

Wat Jeremy Clarkson gaat doen nu hij weg is bij Top Gear, is nog steeds niet bekend. De commerciële concurrenten van de BBC schijnen wel interesse te hebben om de omstreden presentator terug op de buis te brengen. De BBC gaat ondertussen op zoek naar een manier om Top Gear te vernieuwen. "Dat zal een grote uitdaging zijn," zei BBC-baas Tony Hall.

 Lees ook:
De column van Peter van der Vorst over het ontslag van Clarkson.

Meer over