Jeremy Clarkson toch nog met drie Top Gear-afleveringen op tv

22 april 2015 16:38 | sterren | Door Televizier

Jeremy Clarkson mag dan ontslagen zijn bij Top Gear, de drie geschrapte afleveringen van zijn laatste seizoen komen toch nog op de buis.

De BBC schrapte de laatste drie afleveringen van het 22ste Top Gear-seizoen, toen bleek dat Jeremy Clarkson een producer van de show had geslagen. Later dit jaar komen deze afleveringen toch nog op televisie, meldt BBC2-baas Kim Shillinglaw aan The Guardian.

Top Gear

De opnames voor de rest van het seizoen waren al gemaakt en zullen opnieuw gemonteerd worden, maar Jeremy Clarkson blijft erin te zien. "Het is erg wat er is gebeurd, maar de BBC heeft Jeremy niet verbannen," vertelt Shillinglaw. "Ik wil niet dat het gefilmde materiaal niet gezien wordt door de kijkers. Ik hou van Top Gear, ik kijk het zelf altijd."

Nieuw seizoen

Shillinglaw bevestigt meteen ook dat Top Gear volgend jaar terugkeert. "Het is een uitdaging, maar het is creatief gezien heel spannend." Onduidelijk is nog of Clarksons co-presentatoren Richard Hammond en James May aan de autoshow verbonden blijven. Er wordt in ieder geval gezocht naar een nieuw gezicht en daarbij kijkt de BBC ook naar vrouwelijke presentatoren.

Lees ook:
Jeremy Clarkson wijt wangedrag aan mogelijke kankerdiagnose.

Meer over