Jeroen Krabbé bedankte voor hoofdrol in Star Trek-serie

6 januari 2018 08:27 | sterren | Door Televizier

© AVROTROS - Michel Schnater

Jeroen Krabbé werd begin jaren 90 benaderd voor een hoofdrol in Star Trek: Deep Space Nine, maar de acteur bedankte op voorhand: hij had geen interesse in een tv-serie. 

Dit interessante feitje kwam aan het licht tijdens de viering van 25 jaar Star Trek: Deep Space Nine

Benjamin Sisko

De makers blikten terug op het casting proces en publiceerden op Twitter een lijst met mogelijke acteurs die de hoofdrol van Benjamin Sisko in de spin-off van Star trek: the next generation konden spelen. Casting agent Junie Lowry - Johnson benaderde uitermate diverse acteurs voor de rol: van Mad men-ster John Slattery tot Pierce Brosnan, David Duchovny en zelfs James Avery, die destijds al schitterde als oom Phil in Fresh prince of Bel-Air

"No interest"

Ook de naam van Jeroen Krabbé prijkt op de eerste pagina. Maar, zo valt te lezen: de acteur had geen interesse in een tv-serie. In 1992 was Jeroens' ster in Hollywood rijzende na succesvolle rollen in onder meer The living daylights. Een mogelijke reden voor zijn afwijzing is het feit dat de makers hem voor meerdere jaren wilden vastleggen. De rol ging uiteindelijk naar Avery Brooks, die zeven jaar lang te zien was in de sci-fi serie waar deze zomer een documentaire over verschijnt.

Lees ook: Derek de Lint had wél oren naar Deep Space Nine

Meer over