Jeroen Krabbé heeft al het vertrouwen in acteerdebuut Martijn

13 September 2013 13:28 | sterren | Door Televizier

Jeroen Krabbé heeft al het vertrouwen in het acteerdebuut van zijn zoon Martijn in de serie De Man met de Hamer, waarin zij samen te zien zijn.

Hoewel Martijn Krabbé enorm tegen zijn acteerdebuut op zag, heeft vader Jeroen nooit aan hem getwijfeld: "Ik heb geen moment gedacht dat het fout zou gaan", vertelt Jeroen aan Televizier.

Olga Zuiderhoek

Vader Krabbé is dan ook erg te spreken over de samenwerking: "Ik vond het fantastisch. Dat klinkt slijmerig, maar het is zo. Heel bijzonder om te zien hoe Martijn, die een grote ster is op een ander vlak, zich ongelooflijk snel aanpaste aan het acteervak."

Ook de andere acteurs uit De Man met de Hamer zijn laaiend enthousiast over Martijn, zij kwamen naar Jeroen toe om te zeggen hoe fantastisch Martijn het deed. "Olga Zuiderhoek zei dat werken met hem een feest was.", zegt Jeroen Krabbé.

ABC van acteren

Hoewel Jeroen geen moment heeft gedacht dat het fout zou gaan, heeft hij Martijn van te voren wel wat tips en tricks geleerd. "Voor we begonnen, heb ik Martijn aangeboden bij mij langs te komen zodat ik hem het abc van acteren kon leren. Op een avond heeft hij dat gedaan en het resultaat is geweldig.”

Martijn de presentator

Toch was het wel even wennen voor Martijn om niet te presenteren:  "Er waren dagen dat het niet zo gemakkelijk ging, hoor. Omdat het zo nieuw is en omdat de techniek zo lastig onder de knie te krijgen is. Het is zo verschillend van wat ik normaal doe. En het was ­moeilijk om niet in de camera te kijken, zoals ik gewend ben bij het presenteren. Soms zei ik nog net niet: ‘Goedenavond, dames en heren’.”

De Man met de Hamer

In De Man met de Hamer staat Kasper (Martijn Krabbé) totaal onverwacht op de stoep bij het veilinghuis van zijn vader (Jeroen Krabbé). De serie is elke zondag om 21.30 uur te zien op RTL4.

Het complete interview lees je deze week in Televizier en zondag op Televizier.nl.

Meer over