Hij gaat niet gratis werken...

Jeroen Pauw gepikeerd over kritiek op salaris

6 september 2022 22:31 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Jeroen Pauw heeft zich voor het eerst publiekelijk uitgelaten over de ophef rond zijn inkomsten. Naast presentator is hij ook producent waardoor hij voor zijn tv-werk ver boven de Balkenende-norm verdiende.

De Balkenende-norm beperkt sinds 2013 de hoogte van vergoedingen voor topinkomens. Zo geldt voor de publieke omroep in 2022 een maximum van 216.000 euro op jaarbasis. 

TVBV

Pauw (62) kreeg in zijn tijd bij de NPO voor zijn presentatiewerk niet meer dan de wettelijk vastgestelde limiet. Maar daarnaast heeft Pauw al ruim 22 jaar een eigen productiebedrijf genaamd TVBV dat onder meer talkshow Op1 maakt. Dit genereert uiteraard ook extra inkomsten. 

Afnamegarantie

Daar komt bij dat Jeroen in 2019 tijdens zijn contractonderhandelingen als presentator bij de NPO een afnamegarantie voor TVBV zou hebben bedongen. Hierdoor kan zijn bedrijf gegarandeerd programma's maken en aanbieden aan de publieke omroep. Dit leidde tot een onderzoek van de Commissariaat voor de Media.

Pauw reageert

In gesprek met Veronica Superguide reageert Jeroen enigszins verbaasd en gepikeerd op de gang van zaken. Niet in de laatste plaats omdat hij in 2019 geen aandeelhouder van TVBV was, geen directiefunctie had en niet betrokken of verantwoordelijk was voor de zakelijke koers van het bedrijf dat hij oprichtte. 

Voor niks

Daar komt bij dat hij de ophef wat vreemd vindt: "Maar verwachten mensen nou serieus dat ik het werk náást mijn presentatiewerk allemaal gratis doe?"

Meer over