Jeroen Pauw wint Sonja Barend Award 2014

14 oktober 2014 09:38 | sterren | Door Televizier

© Annemieke van der Togt - VARA

Jeroen Pauw heeft de prijs voor de Sonja Barend Award 2014, de prijs voor het beste tv-interview, bemachtigd. Hij won de prijs voor het vraaggesprek dat hij in het NTR-programma 5 Jaar Later had met Fleur Agema. 

Jeroen Pauw trekt momenteel niet bijster veel kijkers naar NPO 1 met zijn nieuwe talkshow Pauw. Ondanks de tegenvallende resultaten vinden collega-interviewers, tv-critici en mediajournalisten hem nog altijd een bekwaam vakman. Een 40-koppige vakjury heeft hem daarom beloond met de Sonja Barend Award, de prijs voor het beste tv-interview.

Jeroen Pauw

Jeroen Pauw kreeg de prijs voor zijn interview met Fleur Agema in het NTR-programma 5 Jaar Later. In het praatprogramma kijkt de talkshowhost samen met een gast terug op het gesprek dan zij een half decennium eerder voerde. De jury vond het interview met het PVV-Kamerlid subliem. "Zowel in het vragen als in het luisteren. Een spannend en onthullend gesprek'', aldus enkele juryleden.

Sonja Barend Award

Jeroen Pauw kreeg de award uit handen van niemand minder dan naamgeefster Sonja Barend. Sophie Hilbrand, Twan Huys, Linda de Mol en Humberto Tan grepen allen naast de prijs.

Jeroen Pauw mag voorlopig nog voldoende interviews afnemen, de NPO trekt de stekker voorlopig niet uit zijn dagelijkse VARA-talkshow Pauw.

Meer over