Jeroen Snel vindt homoseksualiteit niet normaal

25 april 2016 11:38 | sterren | Door Televizier

© EO

EO-gezicht Jeroen Snel (46) is homoseksueel en heeft een partner, maar begrijpt dat mensen in zijn kringen daar moeite mee hebben: "Het is ook niet normaal."

De Blauw Bloed presentator deed zijn uitspraken over homoseksualiteit in een interview met het AD.

Gebedsgenezing

Toen hij als jonge tiener ontdekte "anders" te zijn, kon de gelovige Jeroen dat moeilijk verkroppen. Hij bad zelfs tot God in de hoop genezen te worden en deed zijn best z'n gevoelens te ontkennen: "Ik ben ook met meisjes uit geweest, in de hoop: misschien lukt het, vind ik haar leuk en komt het goed, wordt het normaal". Die genezing bleef uit. 

Afwijking

Snel heeft zijn geaardheid allang geaccepteerd, maar begrijpt aan de andere kant ook dat sommige mensen het uit geloofsoverwegingen niet slikken. "Ik ben daar dan niet boos om of zo. Ook niet, want laat ik het maar dichterbij halen, op collega’s bij de omroep die er grote moeite mee hebben. Die zijn er ook.” En daar heeft hij begrip voor, want: "Het ís niet normaal, nog steeds niet. Een man en een vrouw, dat is normaal. Een man en een man niet. Ik wijk af van het gemiddelde.”

Opzeggingen

Toen Jeroen in 2014 bekend maakte gelukkig te zijn met een man, reageerde de EO-achterban niet bepaald begripvol. Enkele tientallen zegden zelfs hun lidmaatschap op. Maar dat maakt Snel weinig uit, omdat hij inmiddels naar eigen zeggen wél geaccepteerd is door God: "Ik voel dat God mijn leven leidt. Dat ik nu met mijn huidige vriend ben - we zijn zelfs geregistreerd partner - dat vindt Hij goed."

Meer over