Jeroen van der Boom spreekt plagiaat tegen

19 januari 2016 14:33 | sterren | Door Televizier

Jeroen van der Boom wordt door een Portugese zanger beschuldigd van plagiaat. Zijn single ‘Overal Waar Ik Ga’ zou lijken op een nummer van een Portugese band. 

De Telegraaf bracht het gerucht maandag de wereld in. Volgens de Portugese zanger Francisco Maria Pereira lijkt het liedje van de Nederlandse zanger precies op het nummer Não Dá van zijn band DAMA. 

Stemmingmakerij 

Lex Gaarthuis, van 100% NL, checkte de roddel dinsdagochtend bij de zanger. Jeroen van der Boom doet het gerucht af als stemmingmakerij. ‘’30% van de liedjes die ik maak komen uit het buitenland. Dat is algemeen bekend.’’

Stemmingmakerij

Jeroen laat weten dat hij het nummer van de zomer hoorde en er meer mee wilde doen. Daarna is alles volgens het boekje gegaan: ‘’Er zijn gewoon regels en daar heb je je aan te houden in de muziek. De platenmaatschappij regelt dat gewoon’’, vertelt Jeroen van der Boom op 100% NL. De zanger is niet blij met de beschuldiging: "Het is stemmingmakerij en het wordt geschreven door mensen die totaal geen verstand hebben van het vak.’’

DAMA 

De Portugese zanger ontdekte onlangs het nummer van Jeroen en deelde deze op zijn Facebook. Het nummer van de Portugese band DAMA werd in juni gedeeld op YouTube en die van Jeroen van der Boom en rapper Lange Frans begin november.

Claudia de Breij 

De zanger kwam afgelopen zomer ook al in opspraak toen hij zonder toestemming de single Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia de Breij uitbracht. Maar die kwestie werd al snel opgelost. 

Benieuwd geworden naar waar de Portugese zanger het over heeft? Luister en vergelijk zelf.


Meer over