Nieuw project

Jeroen van Koningsbrugge gaat nieuw programma maken voor HBO Max en Discovery

10 juni 2024 10:46 | sterren | Door Tessa Kok

© ANP
Jeroen van Koningsbrugge heeft een nieuwe klus te pakken. De presentator gaat voor HBO Max en Discovery een nieuw geschiedenisprogramma maken. Dit is vanmorgen bekendgemaakt tijdens een persmoment van het vernieuwde HBO Max.

Nieuw programma

Vorig jaar maakte Frank Lammers het programma Gold voor Discovery en nu is Jeroen van Koningsbrugge aan de beurt. De presentator is daarmee het nieuwe gezicht voor het HBO Max en Discovery.

Voor het geschiedenisprogramma gaat Jeroen langs verschillende historische plekken in Europa om te kijken wat zich daar heeft afgespeeld. Dit doet hij niet alleen, maar samen met experts, om te achterhalen wat voor plek het precies is en wat daar heeft plaatsgevonden. Ze komen langs allerlei verlaten plekken, zoals een oude trein, verlaten gebouwen en grotten. Eén van de experts is urban explorer Bob Thissen. 

Dit najaar op de buis

Vanaf deze maand wordt alle content van de streamingdiensten HBO Max en Discovery+ gebundeld in Nederland. Het nieuwe programma van Jeroen van Koningsbrugge zal dit najaar te zien zijn op Discovery. Via Discovery+ zijn de afleveringen terug te kijken. Het is nog niet bekend hoe het programma gaat heten. Wordt vervolgd! 

Meer over