Jeroen van Koningsbrugge raadt langere vakanties aan

Jeroen van Koningsbrugge hield zeven maanden een sabbatical in Los Angeles en kan de ervaring iedereen aanbevelen: "Het is goed om jezelf wat meer te gunnen."

In gesprek met Nu.nl blikt Jeroen (43) terug op zijn zeven maanden in het buitenland. In eerste instantie zou hij 'slechts' een half jaar weggaan, maar door de opnames van Songs of life: Jeroen in California werd er nog een maand aan vastgeplakt. 

Rust

Door het tv-programma hebben veel mensen volgens Jeroen het idee dat hij niet is uitgerust. Het tegendeel is waar: "Gedurende de eerste maand dacht ik elke dag: "Ik moet wat gaan doen". Het heeft een maand geduurd tot ik echt rustig werd. Toen kreeg ik het idee dat ik allerlei verschillende dingen kon gaan doen. Zo ben ik begonnen met lezen. En vervolgens heb ik mijn gezin opnieuw ontmoet."

Workaholic

Jeroen kan iedereen zo'n lange vakantie aanbevelen: "Het is goed om jezelf wat meer te gunnen. Mensen gaan normaliter twee à drie weken op vakantie, maar je komt pas tot rust als je vier weken lang niks doet. Ik heb meestal twee weken per jaar vakantie en dat heb ik twaalf jaar volgehouden. Ik ben dan ook een workaholic."

Reageren