Pilot gemaakt

Jim Bakkum geeft uitsluitsel over eigen Videoland-serie Bakkum

2 januari 2023 14:05 | sterren | Door Judith Regeling

© Martijn van Gelder

Afgelopen jaar stond voor Jim Bakkum in het teken van het bedenken en produceren van formats, maar het zal nog wel even duren voordat de resultaten daarvan te zien zijn. Bij Tijd voor MAX vertelt hij namelijk dat de opgenomen pilot niet uitgezonden zal worden bij streamingdienst Videoland.

Het past niet helemaal bij het imago dat de streamingdienst momenteel heeft.

Camping Bakkum

Het was overigens geen geheim meer dat Jim Bakkum ergens mee bezig was. In oktober van 2022 ontdekte juicekanaal Reality FB al dat de zanger druk bezig was met de opnames van een nieuw tv-programma dat werd opgenomen op Camping Bakkum in Castricum. Hij stond er daarbij niet alleen voor, want onder meer Yolanthe Cabau was opgetrommeld om een yogales te geven.

Niet uitgezonden

Hoewel de zanger, die afgelopen Oud & Nieuw nog The Masked Singer wist te winnen, daar eerder nog zijn lippen stijf op elkaar over hield, doet hij bij Tijd voor MAX nu toch een boekje over open. “Ik ben dingen gaan bedenken, met producers en streamingdiensten aan de slag gegaan en heb pilots gemaakt, dus dat was echt heel erg te gek”, vertelt hij. “Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik een jaar lang bezig geweest met een project met Videoland, maar uiteindelijk kwamen we tot de conclusie met z’n allen dat de pilot niet bij Videoland paste.”

Integer programma

Nu kan dat nog steeds van alles zijn, maar hij refereert precies naar de eerder uitgelekte plannen. “Dat was een heel leuk concept waarbij ik gasten ontvang. Yolanthe was mijn eerste gast in deze pilot. Ik ben er heel erg trots op en het is een heel integer programma geworden, maar het past niet bij het concept dat Videoland dan heeft.” Of het programma wel op een andere manier naar buiten gaat komen, blijft echter de vraag.

Maar stil zit Jim zeker niet. Hij verklapt ook alvast dat hij binnenkort gesprekken heeft voor een documentaire en dat hij te zien zal zijn in een kerstfilm. Wordt dus vast snel vervolgd.  

Meer over