Vanaf 23 december

Jim Bakkum aangesteld als jurylid van Op Zoek Naar... Danny en Sandy

8 december 2022 14:19 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP LEVIN DEN BOER
Jim Bakkum kan binnenkort naast 'zanger', 'presentator' en 'acteur' ook 'jurylid' op zijn cv bijschrijven. Samen met Marlijn Weerdenburg en Maurice Wijnen mag hij de deelnemers van het AVROTROS-programma Op zoek naar... Danny en Sandy gaan beoordelen.

Deze rol is natuurlijk op zijn lijf geschreven: in 2006 en 2007 speelde hij zelf de rol van Danny Zuko!

Op zoek naar... Danny en Sandy

Jim Bakkum is dan ook door het dolle heen dat hij dit mag gaan doen. "Exact twintig jaar nadat ik zelf met knikkende knietjes voor een jury stond te zingen mag ik die knapzak met twintig jaar ervaring loslaten op 16 knappe en talentvolle kandidaten die alles in de strijd gooien om dit seizoen Danny & Sandy te spelen in Grease", schrijft hij op zijn Instagram. "Ik kan dus alleen maar zeggen: Be careful what you wish for, voor je het weet ben je namelijk getrouwd, heb je drie kinderen en standaard een ontploft huis."

Juryleden

De zanger staat er echter niet helemaal alleen voor. In de nieuwe reeks staan deze zestien kandidaten ook wekelijks tegenover presentatrice en musicalster Marlijn Weerdenburg, theatermaker en musicalkenner Maurice Wijnen én een wekelijks afwisselend gastjurylid. In de eerste aflevering zal dat direct een oude bekende van Jim zijn, namelijk Jamai Loman

Publiek bepaalt

Toch mogen deze juryleden enkel commentaar en advies geven, want de definitieve keuze ligt in handen van het publiek. Zij kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriet. De twee kandidaten met de minste stemmen per aflevering belanden dan vervolgens in de sing-off waarna opnieuw de stembussen openen. Het publiek kan dan nog slechts één iemand redden.

Op zoek naar Danny en Sandy is vanaf vrijdag 23 december wekelijks om 20:25 uur te zien op NPO1.

Meer over