Jimmy Fallon overspoeld met haattweets na Trump interview

18 september 2016 16:14 | sterren | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Jimmy Fallon verwelkomde afgelopen donderdag Donald Trump in de Tonight show. Zijn gezellige gesprekje met de omstreden presidentskandidaat was tegen het zere been van heel wat twitterende kijkers. 

The Hollywood reporter schakelde social media onderzoeksbureau Canvs in om het optreden van de Donald te analyseren. De online onvrede bleek zelfs zo hoog dat de gehekelde Tonight show met Trump welgeteld 2324 procent meer negatieve tweets dan normaal opleverde. 

Trumps' haar

De meeste klagende kijkers hadden moeite met het feit dat Jimmy amper kritische vragen durfde te stellen aan Trump. Het interview verliep, zoals de meeste gesprekken in de Tonight show, uitermate vriendelijk en onschuldig. Donald werd amper aan de tand gevoeld over zijn politieke ambities, zijn bizarre plannen en gebrekkige visie voor het presidentschap. Het meest spraakmakende moment volgde toen Trump met een joviale grijns toestond dat Jimmy z'n haar door de war haalde. 

Presidentsverkiezingen

Fallons' kritiekloze houding heeft veel irritatie veroorzaakt bij democratische kiezers die vrezen dat Trump door zijn Tonight show optreden ineens een stuk vriendelijker en toegankelijker oogt. Dat zou zwevende kiezers weleens kunnen overtuigen om in november de innemende vastgoedmagnaat te verkiezen boven de van nature weinig charismatische Hillary Clinton. 

Meer over