Jimmy Kimmel erfde alle stropdassen van David Letterman

16 september 2016 16:28 | sterren | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Jimmy Kimmel kreeg een wel heel bijzonder cadeau van David Letterman: alle stropdassen die de 69-jarige talkshowlegende in zijn 33 jaar op televisie droeg. 

Jimmy (48) heeft er nooit een geheim van gemaakt al sinds z'n tienerjaren fan te zijn van Letterman. Toen Dave in 2015 afscheid nam van televisie, gaf Jimmy een emotioneel betoog in zijn eigen talkshow over de impact die Letterman op z'n leven heeft gehad. 

Cadeautje

In een interview met tijdschrift Variety onthult Jimmy dat hij nog geregeld contact heeft met Dave sinds z'n pensionering. De oude meester staat hem zo af en toe bij met wat raad en daad én een heel handig cadeautje. Op een dag kreeg Jimmy een enorme doos toegestuurd met daarin elke stropdas die Letterman in drie decennia op televisie gedragen heeft. "Er zat een briefje bij van Dave met de tekst "Wie weet heb je hier wat aan", weet Kimmel nog.

Eerbetoon

Als eerbetoon besloot Jimmy een van de dassen te dragen tijdens z'n show: "Dat was wel een heel bijzonder moment. Maar het zijn allemaal hele lange dassen, ik moet ze echt instoppen anders ziet 't er gek uit." Over er gek uit zien gesproken: Dave heeft zich na z'n laatste show niet meer geschoren.

Meer over