Jiskefet-acteur Michiel Romeyn: 'ik heb geen geld'

6 augustus 2014 15:34 | sterren | Door Televizier

© Anouk Wolf

Michiel Romeyn heeft momenteel geen cent te makken. De Jiskefet-acteur is door zijn eigen management opgelicht.

Michiel Romeyn en zijn Jiskefet-collega’s stonden in 2011 in de Heineken Music Hall (HMH) in Amsterdam voor Goeiesmorgens, De Musical. De show verkocht zes keer volledig uit en de acteur hoopte op een financiële buffer. Helaas zegt de oud-deelnemer van Maestro dat hij daar bijna geen geld aan over heeft gehouden.

Michiel Romeyn

"We hebben een paar mensen vertrouwd die zich over het geld ontfermden. Ik heb altijd het idee gehad dat het een solide club was. Maar het is uitgelopen op een ramp. Bij Goeiesmorgens, De Musical in de HMH is een omzet ruim drie miljoen euro gedraaid, maar ik geloof dat wij de man daar maar veertig mille van hebben gekregen", aldus Michiel Romeyn in Nieuwe Revu. 

Puinhoop

"Degenen die zorg hadden voor het reilen en zeilen van Jiskefet hebben er financieel een gigantische puinhoop van gemaakt. Ik had na Jiskefet gehoopt op een buffer, maar die was toen gauw op’’, vertelt Romeyn. ‘’Ik verhuur nu zelfs de bovenste verdieping van mijn huis. En ik heb nog wat schnabbels. Het voordeel is: ik heb wel tijd, maar ik verveel me snel." 

Rechter

De personen in kwestie zouden door de rechter zijn veroordeeld, maar dat mocht volgens Michiel Romeyn niet baten. "De tegenpartij is op de meeste punten veroordeeld, maar ja, van een kale kip kun je niet plukken. Mensen: je kunt in dit land dus gewoon de boel belazeren, want je komt er altijd mee weg."

Keith Bakker is het niet eens met de uitspraak van Michiel Romeyn.

Meer over