Joan Collins openhartig over verkrachting

1 december 2014 12:26 | sterren | Door Televizier

© CBS Television

Joan Collins (81) heeft voor het eerst gesproken over hoe ze als 17-jarig meisje gedrogeerd en verkracht werd door de Ierse acteur Maxwell Reed.

Collins deed de schokkende onthulling al in haar autobiografie, maar sprak er nu pas in het openbaar over als onderdeel van de documentaire Brave New World.

"Ik kon er niets aan doen"

In 1952 liet acteur Maxwell Reed (1919-1974) zijn oog vallen op de toen 17-jarige Collins die zich in eerste instantie meer dan gevleid voelde. Joan vertelde dat het afspraakje al snel een horror date werd. Reed liet haar eerst enkele pornoblaadjes zien waarna hij haar een drankje inschonk waardoor ze het bewustzijn verloor. "Voordat ik het wist lag ik languit op de bank en was hij bezig me te verkrachten. Ik kon er niets aan doen, ik dacht dat het mijn schuld was omdat ik nu eenmaal had ingestemd met een date."

Joan Collins trouwde verkrachter

Joan was nog maagd voor de aanranding. Naderhand voelde ze zich zo schuldig dat ze uiteindelijk besloot met Reed te trouwen om haar fatsoen en goede naam te redden. "Ik haatte hem, maar bleef toch met hem omgaan. Toen hij me uiteindelijk ten huwelijk vroeg, stemde ik in omdat ik zo enorm in de war was."

Joan vertrouwde mannen niet meer

Het huwelijk hield vier jaar stand en sneuvelde in 1956. Joan trouwde uiteindelijk nog vijf keer en is sinds 2002 gelukkig met Percy Gibson. Toch verklaarde de actrice, die in de jaren 80 furore maakte als femme fatale in Dynasty, dat ze door de verkrachting een flink trauma had opgelopen waardoor ze mannen jarenlang niet meer vertrouwde.

Maxwell Reed is niet de enige ster die jonge vrouwen met drank en drugs in bed probeert te krijgen. Bill Cosby wordt van soortgelijke praktijken beticht.

Meer over