Job Bovelander heeft een rol in Dokter Tinus

Het vierde seizoen van de SBS6-serie Dokter Tinus begint met een nieuw gezicht: Job Bovelander neemt de vertrouwde rol van Ludwig Bindervoet over die Gijs de Groot speelde.

De 25-jarige Job voelt zich helemaal thuis bij Dokter Tinus. “Het is een gekke serie met rare mensen en toch heel herkenbaar voor de kijker. In elk karakter kun je wel iets van jezelf terugvinden. Ik denk dat dat de kracht van Dokter Tinus is.” Job vindt het leuk om Ludwig’s rol over te mogen nemen: “Ludwig heeft zijn stempel gedrukt op de rol van Gijs. Ik speel anders en zie er anders uit. In samenspraak met de regisseur mocht ik mijn eigen Gijs maken voor dit nieuwe seizoen."

Een druk bezet man

Het waren drukke dagen voor de acteur. Tijdens de opnames stond hij bijna elke avond in het theater. De opnames van Dokter Tinus overlapten grotendeels de theatertournee Vive la France. "Overdag moest ik draaien en ’s avonds zong ik Franse chansons. Gelukkig waren er lieve mensen bij de productie, die me van de set naar het theater brachten. Het waren korte nachten. Soms was ik om twee uur ’s nachts thuis en werd ik om zes uur weer opgehaald. Ik heb onderweg veel in de auto geslapen.”

Job heeft verschillende theaterstukken op zijn naam staan. Zo speelt hij sinds kort in de theatervoorstelling ANNE de rol van Peter Pels. Vanaf 15 januari is hij te zien in de kindervoorstelling King Arthur in Hoofddorp. Om 20.30 is de aftrap van het nieuwe seizoen van Dokter Tinus met een dubbele aflevering op SBS6.

Lees ook:
Heftigste Dokter Tinus ooit

Reageren