Antoinette Scheulderman fluistert in

Johan Derksen bevestigt: 'Rob Kemps is buikspreekpop in De 10 Vragen'

5 januari 2023 20:36 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot YouTube
Johan Derksen bevestigt de geruchten dat Rob Kemps niet zelf verantwoordelijk is voor wat uit zijn mond komt als presentator van De 10 vragen.

Johan Derksen was deze week de tweede gast van Rob Kemps in zijn praatprogramma De 10 vragen waarin aan de hand van tien levensvragen een beeld wordt geschetst van de hoofdgast. Op het YouTube-kanaal van Vandaag inside windt Derksen er geen doekjes om: het was een vreselijke ervaring.

Directeurtje

In eerste instantie wilde Johan bedanken voor de uitnodiging met Rob Kemps over het leven te praten, maar op aandringen van Talpa-topman Marco 'Directeurtje' Louwerens ging hij toch overstag. Johan had er een hard hoofd in omdat de ervaring leert dat er in de montage vaak een beeld ontstaat dat totaal niet klopt met hoe het gesprek werkelijk ging. Hij eiste dan ook de aflevering vooraf te mogen zien.

Scheulderman

Op de dag van de opnames stond Johan voor een onaangename verrassing toen bleek dat Antoinette Scheulderman was aangesteld als de interviewcoach van Rob. Scheulderman heeft samen met haar echtgenoot Michel van Egmond de biografie over Johan gemaakt. Al op de eerste dag stootte haar persoonlijke, te sensatiegerichte manier van vragenstellen hem tegen de borst. Al na een interviewsessie liet Derksen weten niet op deze voet verder te willen. 

Samengesteld

Tot zijn pijnlijke verbazing kwamen dezelfde intieme vragen die Antoinette hem ooit stelde voor het boek nu uit de mond van Rob Kemps. Johan weet zeker dat Scheulderman de vragen heeft samengesteld zodat Rob ze al ware een buikspreekpop kon reproduceren. Daar zat hij niet op te wachten: "Wéér die dingen waar ik niet over wilde praten. Dus toen heb ik gezegd: 'Ik wil niet dat dit wordt uitgezonden". 

60.000 euro

De productiekosten van de aflevering bleken 60.000 euro, waardoor het een te kostbare zaak werd de hele uitzending te schrappen. Johan vervolgt: "Nou ja, toen zijn ze gaan knippen waardoor er geen touw meer aan vast was te knopen. Ik wil verder niet vervelend doen, maar het was een hele slechte ervaring voor mij. Als Rob Kemps mij gaat interviewen dan heb ik een gesprek met Rob Kemps... en niet met Scheulderman die op de achtergrond staat."

Meer over