Inclusief Rutger

Johan Derksen binnenkort weer te zien op televisie

3 mei 2022 10:59 | sterren | Door Janine van Rooden

© Wim Sneller

Johan Derksen lijkt na alle ophef die is ontstaan rondom Vandaag Inside toch nog niet helemaal afgeschreven te zijn. De voetbalanalist is namelijk binnenkort te zien in een nieuwe tv-serie van omroep PowNed.

Derksen maakt zijn opwachting in het nieuwe tv-programma Inclusief Rutger. Hierin gaat presentator Rutger Castricum in gesprek met mensen over diversiteit en inclusiviteit. De grote vraag hierbij is: 'schieten we zo nu en dan niet behoorlijk door?'. En dit blijkt nu ineens een heel actueel onderwerp te zijn geworden voor de veelbesproken voetbalanalist.

Rutger Castricum

Castricum gaat in gesprek met 'zelfbenoemde voorvechters van meer gelijkheid en diversiteit', maar ook met 'mensen die nog altijd met de hakken in het zand staan en die iedere vorm van verandering verafschuwen'. De presentator vertelt aan AD.nl over Derksen als gast. "Hij gaat uitgebreid in op de woke- en cancelculture die hem nu als tv-persoonlijkheid fataal zijn geworden." Actueler kon het interview dus bijna niet zijn. "Hij benoemt precies waar hij na dit interview mee te maken kreeg."

Lees ook: Vandaag Inside per direct van de buis

Vandaag Inside

Vorige week kwam Derksen in opspraak nadat hij in Vandaag Inside over een 'jeugdzonde' vertelde. Hij zou een bewusteloze vrouw met een kaars hebben gepenetreerd en daarna achter hebben gelaten. Later nuanceerde hij dit verhaal door te zeggen dat er geen penetratie had plaatsgevonden, maar dat bleek al te laat te zijn. Door alle ontstane ophef besloot hij te stoppen met de succesvolle talkshow. Ook zijn collega's Wilfred Genee en René van der Gijp stopten.

Inclusief Rutger is vanaf 13 mei 2022 om 22:20 uur te zien op NPO 2. 

Meer over