Ongezouten mening

Johan Derksen over Renze Klamer: ‘Ongemakkelijk om naar te kijken’

29 juli 2022 13:54 | sterren | Door Esther Hut

© YouTube still

Nu Johan Derksen zelf nog vakantie heeft en niet elke avond met Vandaag Inside te zien is, heeft hij alle tijd om eens een andere talkshow te bekijken. En er is hem iets opgevallen aan Renze Klamer.

In de YouTube-serie Koffie met, een online rubriek van Vandaag Inside, praat Johan onder andere over de boerenprotesten en het nieuwe voetbalpraatprogramma van Wilfred Genee. Als hem gevraagd wordt of er nog iets is waar hij zich kapot aan heeft geërgerd de afgelopen tijd, hoeft hij niet lang na te denken. Hij vond het kijken naar Renze Klamer met zijn talkshow namelijk erg ongemakkelijk.

“Opgenaaid door de redactie”

En Johan zou Johan natuurlijk niet zijn als hij zijn ongezouten mening niet zou geven. “Ik heb niks tegen Renze, hoor,” zegt Johan. “Het lijkt mij ook een heel aardige jongen. Maar hij laat zich geweldig opnaaien door zijn redactie. Want je kunt in dat programma af en toe horen en zien dat het niet de Renze is zoals hij karakterologisch in elkaar zit.”

“Een opgefokte Renze, die dan plotseling voor de kijkcijfers heel harde en venijnige interviews probeert te houden. En dat kan Wilfred heel goed, maar Renze beheerst dat niet. Vriendelijke Renze speelt dan plotseling een rol die hem niet ligt. En dat is heel ongemakkelijk om naar te kijken.”

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen zijn vanaf 15 augustus weer terug met Vandaag Inside. Ook de nieuwe voetbalpraatshow van Wilfred is dan te zien.

Bekijk het hele gesprek met Johan hieronder:

Meer over