Johan Derksen: "Peter R. de Vries heeft geen zelfspot"

Johan Derksen heeft flink uitgehaald naar misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De professionele mopperkont stelt dat De Vries helemaal geen zelfspot heeft.

Dat zei Johan Derksen tijdens het in ontvangst nemen van de Herman Brood Award, een prijs van nieuwswebsite The Post Online voor de meest rebelse mediafiguur van Nederland.

Misdaadprogrammaatjes

Derksen kreeg tijdens de uitreiking de vraag wie de prijs volgens hem volgend jaar moet winnen. Daar had Johan een duidelijk antwoord op: "Ik gun het eigenlijk iedereen, behalve Peter R. de Vries. Die man heeft helemaal geen zelfspot, die neemt zichzelf zo serieus."

"Hij heeft dan wel wat leuke misdaadprogrammaatjes gemaakt, maar daarom ben je nog niet Jezus of onze lieve Heer, hè", vervolgde de voetbaljournalist.

Eenzame verjaardagen

Johan Derksen zou Johan Derksen niet zijn als hij niet nog wat te mopperen had. Daarom liet hij weten doodziek te worden van praatprogramma's "waar ijdeltuiten in hun zondagse pak zitten om zo weinig mogelijk te zeggen".

Volgens hem wordt er te veel om de hete brij heen gedraaid: "Dat doe ik niet. Het resultaat is dat je heel eenzame verjaardagen hebt, maar dat interesseert me niks."

Reageren