Johan Derksen stopt met Voetbal International

13 November 2014 10:49 | sterren | Door Televizier

© Stefan Schipper

Johan Derksen stopt over niet al te lange tijd bij het populaire RTL-programma Voetbal International. "Mijn contract bij RTL loopt nog anderhalf jaar door en daarna wil ik niet meer over voetbal lullen."

Johan Derksen praat al veertig jaar over voetbal. De bromsnor vertelt aan Nu.nl dat hij het inmiddels wel heeft gehad. "En al zou ik door willen, dan mag het toch niet van mijn vrouw. Al klinkt dat natuurlijk niet erg macho."

Voetbal International

Johan Derksen vertelt dat het programma Voetbal International na zijn vertrek gewoon doorgaat. "Je moet jezelf nooit overschatten. Als ik eruit stap, komt er gewoon een andere gek die nog platvloerser is. En dan gaat het gewoon weer door. Ik heb niet de illusie dat het programma staat of valt met mijn aanwezigheid."

Johan Derksen 

Johan Derksen weet dat zijn vulgaire grapjes erg geliefd zijn bij het grote publiek, al had hij het zelf liever anders gezien. Derksen On The Road vindt hij een prachtig programma om te maken, maar helaas keken hier te weinig mensen naar. "Ik werd overladen met schouderklopjes, maar we werden pas om 23.15 uur geprogrammeerd. Uiteindelijk kijken dan alleen de echte liefhebbers en dat zijn er blijkbaar maar 120.000 in dit land. Als je platvloerse grapjes maakt in een voetbalprogramma kijken er 800.000 mensen."

Kwaliteit

Volgens Johan Derksen heeft de Nederlandse televisiekijker geen oog voor kwaliteit. "Want Amsterdamse straatzangers zijn hier de helden. Nederland is een smakeloos land op muziekgebied. Dat is de schuld van de diskjockeys, zij houden Nederland dom", besluit hij.

RTL 5 start binnenkort met het nieuwe kwalitatief hoogstaande programma Toni & Tony, Zo Vader Zo Zoon.

Meer over