Nieuwe klus

Johan Derksen wordt columnist bij De Telegraaf

18 juni 2024 11:27 | sterren | Door Tessa Kok

© SBS 6 / Vandaag Inside Oranje

Televisiepersoonlijkheid Johan Derksen heeft een nieuwe klus te pakken. Hij gaat namelijk één keer per week aan de slag als columnist bij De Telegraaf. Dat heeft hij maandagavond laten weten in de uitzending van Vandaag Inside Oranje.

Columnist

Fans van Johan Derksen hoeven zich geen zorgen te maken, want de televispersoonlijkheid blijft gewoon aan tafel zitten bij Vandaag Inside. Het schrijven van zijn column doet hij naast zijn werkzaamheden voor de SBS6-talkshow.  

Valentijn Driessen, sportjournalist van De Telegraaf, confronteerde Johan gisteren met het nieuws in Vandaag Inside Oranje. “Ik had eigenlijk een vraag aan Johan, want zijn wij collega’s geworden? Jij zit in mijn vijver, geloof ik, hè? Jij wordt columnist bij De Telegraaf?”, vraagt hij tijdens een liveverbinding vanuit Wolfsburg.

Johan bevestigt dat hij en Valentijn collega's worden. “Ja, dat klopt, ja. Ze waren die zoetsappige stukjes van jou zat en er moest iemand met een scherpe pen komen. Ik krijg hier de ruimte niet om scherpe dingen te zeggen, dus…”, reageert Derksen lachend.

Stukjes schrijven

"Ik moet eerlijk zeggen: sinds ik met pensioen gegaan ben, heb ik nooit meer een stukje geschreven. Als je dat dertig jaar gedaan hebt, ben je er wel goed zat van", vertelt de analist. Derksen zegt dat hij toch is overgehaald, door een 'heel aardige mevrouw' bij de krant. 

Vandaag Inside Oranje is dagelijks rond 23.00 uur te zien bij SBS6.

Meer over