Johan Derksens "pedante meninkje" niet zo relevant in Derksen & ...

Johan Derksen wil in zijn praatprogramma Derksen & ... laten zien dat hij meer is dan alleen een dominante mopperpot. "Mijn pedante meninkje is niet zo relevant."

Professioneel zeurkous Johan Derksen is zich ervan bewust dat hij bekend staat als 'mopperpot'. "Ik heb in dit land het imago van een heel vervelende man die over alles en iedereen een mening heeft, die heel kritisch is", vertelt hij. In zijn interviewprogramma Dersen & ... wil hij laten zien dat hij ook een andere kant heeft, zo vertelt hij aan AD.

Johans pedante meninkje

"In dit programma heb ik een hele andere rol. Niet die van dominante, brutale man aan tafel, maar die van gastheer die mensen aan het praten moet zien te krijgen. Mijn pedante meninkje is niet zo relevant", verklaart Johan.

Derksen & Gasten

Derksen moest wel een andere houding aannemen, want anders zou het vrij lastig worden om gasten te krijgen voor zijn programma. "Er zijn mensen die niet met mij aan tafel willen zitten, langzamerhand heb ik heel wat mensen op hun tenen getrapt. Het is uiteindelijk vooral de kunst om mensen te vinden die een uur lang boeiend kunnen praten", legt de presentator uit.

Uiteindelijk heeft Derksen een aardige club gasten weten te verzamelen, zo had hij een gesprek met Ruud Gullit, Wesley Sneijder en Dick Advocaat.

Niet aan Johan gedacht

Overigens is Johan zelf per toeval bij Derksen & ... beland. "RTL wilde eerst iemand van buitenaf aantrekken en voerde met allerlei mensen gesprekken, maar door verschillende omstandigheden bleek niemand bereid dit te doen.

Toen ze zaten te vergaderen, stapte ik toevallig nét bij RTL binnen. Riep er iemand: 'dat we niet aan Johan hebben gedacht!'. Ik geloof dat ik zevende keus ben, maar ik doe het om ze uit de brand te helpen."

Derksen & ... is elke maandag om 22.00 uur op RTL7 te zien. Vanavond is Erwin Koeman te gast.

Meer over:

Reageren