John de Mol: de man van 2,3 miljard

Utopia flopte in de Verenigde Staten, maar volgens Quote-baas Mirjam van den Broeke raakt John de Mol zijn 2,3 miljard euro niet snel kwijt.

John de Mol’s vermogen wordt momenteel geschat op 2,3 miljard euro, hij staat daarmee op de derde plaats in de Quote 500. Volgens Mirjam van den Broeke, Quote-directrice, hoeft de mediamagnaat zich geen zorgen te maken over zijn goed gevulde portemonnee. “We hebben gezien dat het er allemaal vrij rooskleurig bijstaat in zijn bedrijven. The Voice is nog steeds een ontzettende cash cow voor hem. Over de hele wereld wordt het programma bekeken“, vertelt ze aan RTL Boulevard.

John de Mol

John de Mol kreeg deze week slecht nieuws te verwerken, FOX trok de stekker uit de Amerikaanse versie van Utopia. Volgens de Quote-baas is deze tegenvaller waarschijnlijk niet van invloed op zijn vermogen. “Weliswaar is Utopia nu volgens mij van de buis gehaald door FOX, maar over het algemeen mag hij absoluut niet klagen. In theorie zou het wel invloed kunnen hebben, maar John de Mol is ook wel iemand die altijd heel veel pannetjes op het vuur heeft. Hij heeft zeker weer vijf nieuwe formats die wel eens een heel groot succes zouden kunnen worden. Ik maak me over zijn vermogen niet heel veel zorgen.”

Toch is het mogelijk dat John de Mol de komende periode veel geld verliest, de mediamagnaat en zijn dus Linda worden nog steeds afgeperst.

Reageren